20070219

biar lambat asalkan slamat

apasal la smua org(especially m'sian) nak jadi sgt mcm Mat Salleh smua? apsal smua malu nak Berbahasa Melayu? apsal smua takut kena label Kampung ke apa kot? gila la....
ok tak blog pertama saya?
hahaha
slamat.

6 comments:

::i'm a dreamer:: said...

tak cool la jika tak berbahasa omputeh..

bahasa (kadang-kadang) menunjukkan taraf sosial (kononnya)..

yes, i can spek (ooppss) english!

buron said...

ahaks.. aku tulis blog dlm Bahasa Inggeris sb nk improve BI aku, rajin2 melawat la blog aku di :

http://me_xburonx_you.blogs.friendster.com/my_blog/

buhurah said...

tahniah enche loque atas pembukaan blog anda. MAKE IT REAL!

faalifyazai said...

biasalah tu..
bila kita makan ulam dengan sudu garpu, orang kita tak cakap apa...
bila kita makan steak dengan tangan, orang kita cakap apa?
kurang educated.stereotaip.

akmalazizan said...

aku agak menyokongnya

Pendeklamasi Sajak said...

ya ka.. kita skarang dah terlambat..

nak tanya..dulu kenapa butter
main lagu inggeris ..
adakah kerana

1. dulu malaysia x maju dan berasa kekampungan

2. rasa x boleh p jauh*tp indon dah buktikan baru kita nak ikut-kenapa?*

3. sbb masa 2 x tengok cerita ahmad albab dan sebagainya.. lakonan p. ramlee .. bila dah tonton baru tau dia seniman hebat kn ..