20071113

di hari terjadi Nya.

3 hari lepas, kini dgn rasminya aku telah menjadi ahli kelab Tiga Kupang(oghang perak ckp 3 kupang=tiga posen)hahahahahahha.mlm bersejarah dan gilang gemilang tu aku sambut
dgn penuh keriangan dan keasyikan dalam makmal synthesis bikin projek 'orkestra emulation'daaaaaaaaaaaaaa...
jadi tadi aku bercrite dgn cik rogayah,kan senang kalau aku amik jurusan 'performance'? kerja dia lepak aje.. maksudnya bukan lepak laaa,tapi kurang menggunakan akal fikiran dan tenaga, pasal kerja Jurusan performance ni main instrument aje..praktice,praktice/praktice.. tapi mcm aku, jurusan Synthesis...ayoooo kawan..kerja 2 dah la bnykk menggunakan otak,pas tu kebanyakkan masanya aku di depan kawanku Komputer.lepas tu dicampur pulakk dgn jurusan kedua saya,Composition.hmmmph.. memang kerja2 aku ni tak bagi aku tengok Mahari(kat boston musim ni,mataharinya cuma menyinar utk 8 jam aje..bagus utk tulis lagu2 penuh prasaan).

kemudian Cik rogayah ug disayangi/dikagumi/dihormati ckp," takpe.. awak kan nak jadi music scientist,kalau awakk amik performance, memang nanti balik awakk kena tunggu Jazz Festival yg stahun skali kat mont Kiara tu laaaaaa...",ujarnya..
hahahahahah memang betul!!!! terus saya teringat Jazz festival yg penuh dgn anak2 org kaya/vvip/sarong party girls yg memburu expatriates yg bergaji lumayan yg kalau kita mati hidup balik pun takkan sama/jazzer2 msia(jgn marah hahaa).. yg telah memesongkan Maksud "jazz" yg sebenar benarnya.dah la buat kat Mont kiara. eih apa daaaa, ingat jazz ni utkk elitist saje ke?boooooooooooo!

blakang crite, aku rasa aku di landasan yg betul la ni.. lagipun saje aje bercrite skit tentang arah tujuan..ok apa...

rikhail win Dzar.

5 comments:

Anonymous said...

sila baca:

http://parvita.wordpress.com/2007/10/25/malaysia-truly-pathetic-from-rasa-sayange-and-others/

Sta Treq said...

hamba bru pas bca...
amat mngejotkn...

Apek Karim said...

loque:- aku mengharapkan ko byk postkan apa yg ko sembang dengan mawar biru.

anonymous, itu kenyataan, aku suka bila pak menteri bercakap tentang benda yg luar dari fakta dan nak menang. takpelah pak menteri, kita boleh buat lagu kita sendiri. tapi bab comment lain kat situ ada yg aku bara jugak..nak buat macam mana, kekreatifan kita tak pernah diagung-agungkan :)

Bahan Buangan said...

loque, aku puji atas pendapat yang kau bagi kat parvita tu. kalau pun betul (rasa2 aku betul la tu) lagu tu diorang punya, kenapa nak panjang2kan cerita. dah sampai macam nak perang jiran lak aku tgk. mcm2 la diorang ni.

lagi satu aku sokong bila kau cakap kat situ yang muzik kita akan maju satu hari nanti, cuma masa je yang akan menentukannya. kita sama2 jayakan dan tunggu saje ketibaannya nanti.

-akusayangMalaysia

Encik said...

hellamak, bikin keronchong lagi bagus. seluruh rakyat jelata boleh dengar. mansuhkan 'darjat' tersendiri.