20070401

m a l a y n e u m


album Butterfingers paling rumit yg pernah saya tulis dan rakam. saya ibaratkan album ini spt. 'membunuh-diri secara komersil'.

16 comments:

R a f u y e l said...

album yg terbaik pernah dihasilkan, album yg beremosi, album yg telah pergi jauh dan sejauh mungkin dari musik biasa malaysia.

gangga awana said...

antara album kegemaran..selain trancedence..selamat tinggal dunia..

www.friendster.com/gangawana

buhurah said...

Antidotes, Pretty Reign, State of Abyssmal, Suddenly..karya enche sungguh mendadak aneh...landasannya penuh xperimental. Karya terbaik pada pendapat saya, masih relevan dahulu dan sekarang malah 10 tahun akan datang mungkin

sang cXL3 said...

getting jaded
day by day
diggin' deep, deep shores
of reality
up in the clouds
hiding from the sun
there goes the
king wouldn't want to be one
when everything else fails
turn the other side
someday, to know someday
soon the tide will rise
try listen to the light
you're standing on your shadow
when everything else fails picked from MATING SEASON-MALAYNEUM

butters still fresh till ever and ever!!!
..::full of motivation and enthusiasm::..

Anonymous said...

haloo...apa kaba? ada baik...

Anonymous said...

aku rasa baik ko tak payah buat blog laaa, balik2 benda yg sama. apa ko dah takder entri lain lagi ke? membosankan.

antiloQue said...

enche anonymous 1....
wa update entries bila bila wa nak la... wa punya suka la, ini blog wa kan, kalau bosan, buat la blog sendiri takpun pergi baca yg lain.apa yg susah sgt?

Anonymous said...

malayneum the best...aku minat pacific

akmalazizan said...

enche anonymous1 tu sungguh biadap dan agak pengecut.... kritik tanpa meniggalkan sebarang pengenalan diri... hehehe....kanak2 taska pon bleh camtu... (akmalazizan)

spekmataputih said...

loque...balik next time korang perform pacific plak...mintak emmett main violin die skalik...rindu weh nk denga gesekan biola bertembung ngan petikan gitar anda..huhu

Anonymous said...

lagu2 butterfingers kebanyakkannya membosankan. itulah pandangan ihklas diri saya yg hensem ini.

awi said...

t(-_-t)

Anonymous said...

i think butterfingers are the best band around. if you don't like it, mr anonymous, then maybe you should stop reading or just stop commenting. no one asking you to listen to it or to read this. if you have the balls, maybe you could leave up your real name and we can have a debate on this.melayu memang macam ni. cakap belakang reti, bila nak berdepan, sorok belakang orang. bila kot nak berubah mentaliti orang kita? it's a free country no doubt, but if you only have negative perceptions on others, and you dont have the balls to say it outloud, then maybe you just should keep your 1 cent opinions to yourself.

keep up the great work loque.

Anonymous said...

yeah!! malayneum mmg album yg terbaik & advance in term of butter music.. salute to loque & the rest coz berjaya menjadikan music grunge lbh berkarisma.. x lupa jg kpd album2 yg lain, Butter Rulez!! - MR.Joyz

Encik said...

quote : " Anonymous said... - lagu2 butterfingers kebanyakkannya membosankan. itulah pandangan ihklas diri saya yg hensem ini. "


Why cant we have a healthy debate?
Mari, silakan tuan hamba.

Anonymous said...

asalam kawan2 smua..mtk maaf kalau ada terkasar bahasa..saya ini pon bukan sempurna.ini mengatakan sikira manapon kita cuba membuat lain dr yg lain muzik kita tetap dikenali sebagai ciplak lagu org lain..ataupon
dicedok riff2nye.etc..kerana bg saya muzik kebanyakan semua telah dicipta atau di'genre'dlm kategorinye sendiri..tetapi saya tetap menghargai
usaha2 'improvisation towards' muzik yg sedia ada.lagu sedap atau tak terletak d halwa teling masing.
kerana bukan senang nk menghasilkan karya tanpa pengaruh anasir2 luar atau dlm.kita boleh ckp yg inin pure muzik kita sendiri tetapi org ramai akan mengatakan cam bunyi radiohead laa,pink floyd la ..tec..
saya salute kepada org2 yg sanggup berusaha,berkorban ataupon sangup mengadaikan masa depan untuk mencuba menghasilkan karya lain dr yg lain.sekian.mr.eddy jr.rock untuk yg cemerlang,gemilang dan terbilang.peace.